lenen kost geld
Menu

Internetspaarbank

Een internet spaarbank is een spaarbank, waarbij alle geldzaken, die betrekking hebben op het sparen online geregeld kunnen worden.
internet spaarbank
Er komt dan ook geen kantoor aan te pas, waar u naar toe zou moeten om contant geld af te geven, dat vervolgens gestort wordt op uw rekening.
Een internet spaarbank richt zich dus vooral op spaarders, die veelal een keuze wordt geboden uit verschillende spaarmogelijkheden.

Het voordeel van een internet spaarbank, is dat de rentevergoeding in vergelijking met standaard spaarrekeningen van banken hoger kan liggen. Dat is dus ook het meest aantrekkelijke van een internet spaarbank, want spaarders willen natuurlijk een zo groot mogelijk rendement zien op hun ingelegde spaargeld.

Keuze internet spaarbank

Bij de keuze voor een internet spaarbank is het verstandig om te kijken wat de mogelijkheden in eigen land zijn en deze te vergelijken met de mogelijkheden, die er op het gebied van internetspaarbanken in het buitenland geboden worden.

keuze internet spaarbankHet is algemeen bekend dat het in zee gaan met een bepaalde buitenlandse internetspaarbank niet voor iedereen gunstig is afgelopen tijdens de kredietcrisis. Dat wil echter niet zeggen, dat alle internetspaarbanken in het buitenland tot die categorie moeten worden gerekend.
Er zijn wel degelijk ook in het buitenland uitstekende mogelijkheden om het spaargeld op een internet spaarbank te storten.

Naast het maken van een keuze voor de internet spaarbank, waarbij u zich niet alleen moet laten leiden door de hoogte van de rentevergoeding, is ook het maken van een keuze van de spaarvorm van belang.

Bij een internet spaarbank kunt u gebruikmaken van de mogelijkheid om het geld op de spaarrekening te zetten tegen een rentevergoeding, waarbij het geld wel vrij opneembaar blijft. Er worden echter ook spaarvormen aangeboden, waarbij het geld voor een specifieke periode wordt vastgezet in een deposito.
Als u niet over uw geld hoeft te kunnen of willen beschikken op elk gewenst moment kunt u voor de meest rendabele vorm kiezen.

In andere gevallen is het van belang om te kiezen voor een internet spaarbank met een spaarrekening, waarbij het geld altijd vrij opneembaar blijft.

Internet spaarrekening

In plaats van een speciale internet spaarbank te kiezen om uw geld op de spaarrekening te zetten, kunt u ook een afweging maken om uw spaargeld op een internet spaarrekening bij uw eigen bank te zetten of bij een andere bank, als deze een meer aantrekkelijke rente te bieden heeft.

Het verschil met een internet spaarbank is dat u bij een internetspaarrekening bij de eigen bank ook naar een filiaal toe kunt gaan als daar de behoefte aan is om bijvoorbeeld contant geld te kunnen storten op de spaarrekening.

Internetspaarbanken

Op de Nederlandse markt zijn er verschillende internetspaarbanken actief, zoals de Raisin, Binck, Royal Bank of Scotland, maar ook Argenta, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in België en in Nederland via tussenpersonen zaken kunnen worden gedaan.

Ook het bedrijf LeasePlan Bank is gestart met het lanceren van een internet spaarbank. Bij LeasePlan Bank is er sprake van een internet spaarbank met een internetspaarrekening, waarbij er een variabele rente is gekoppeld aan de rekening.

Het voordeel van deze spaarrekening is dat het spaargeld altijd vrij opneembaar blijft, zonder dat daar beperkende voorwaarden aan worden gesteld.
Elke maand wordt de rente dus aangepast, waarna de rente ook gelijk wordt bijgeschreven. Naar wens kan de internetspaarrekening zelfs worden omgezet naar een aantrekkelijk termijndeposito, waar een vaste rentevergoeding tegenover staat.
Voor het openen van een internetspaarrekening is er geen minimuminleg vereist en de aanvraag kan online verzonden worden.

Het is altijd mogelijk om een aanvraag voor het openen van een internetspaarrekening bij deze bank in te dienen, waarna u vanzelf op de hoogte wordt gebracht als de opening van de internetspaarrekening met succes is afgerond.

Vergelijken van internet spaarbanken

Bij alle financiële producten is het verstandig om een vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders en dat geldt dan natuurlijk ook voor het vergelijken van rente vergelijkeninternet spaarbanken. Bij het vergelijken van internet spaarbanken is het verstandig om met een aantal aspecten rekening te houden.

Van groot belang is natuurlijk dat het rendement op het spaartegoed tevreden stemt en daar speelt het rentepercentage een belangrijke rol. Met een variabele rentevergoeding is het rendement op de spaarrekening dus ook variabel te noemen, want de rente vormt immers de grondslag voor het rendement.
Een variabele rente kan stijgen, maar kan ook dalen, dus daar moet zeker rekening mee gehouden worden.

Ziet u liever het tegoed op uw internet spaarrekening stabiel groeien, dan is het verstandig om te kiezen voor een vaste rente, zodat u weet welk rendement behaald kan worden.
Bij grote vermogens is het overigens niet onverstandig om aan spreiding van het geld te doen, zodat in elk geval niet een groot deel van het vermogen verloren gaat als er zich weer omstandigheden voordoen, zoals deze zich tijdens de kredietcrisis hebben voorgedaan.

Het vergelijken van de rente is niet het enige aspect waar aandacht aan besteed moet worden. Het is namelijk ook verstandig om te kijken naar de eventuele beperkende voorwaarden voor het vrij opnemen van het tegoed op de spaarrekening.
Indien u altijd over uw geld wenst te beschikken, is het verstandig om een internet spaarbank te zoeken, waarbij het geld zonder beperkende voorwaarden altijd vrij opneembaar is. U houdt dan de controle over uw eigen geld.

Als u de verschillende voorwaarden van de internetspaarbanken met elkaar vergelijkt, dan kunt u tot een juiste keuze voor internetsparen komen en overgaan tot het openen van een internetspaarrekening bij de betreffende internet spaarbank.

De voorwaarden kunnen onderling verschillen, zodat het echt verstandig is om eerst de mogelijkheden van Nederlandse en buitenlandse internet spaarbanken met elkaar te vergelijken. Dan kunt u rekenen op een goed rendement op uw spaargeld, maar ook dat u onder gunstige voorwaarden uw geld bij een betrouwbare internetbank kunt gaan stallen.